Информационе технологије

Студијски програм Информационе технологије на Европском факултету осмишљен је да оснажи студенте са знањем, вештинама и практичним искуством неопходним да се истакну у брзом и динамичном свету технологије. Кроз свеобухватан наставни план и програм који је окренут будућности, студенти овог програма постају вешти у решавању проблема, иновативни мислиоци и технолошки лидери, спремни да се суоче са изазовима дигиталне ере.

Покрива широк спектар тема, од фундаменталних принципа рачунарских наука до специјализованих области као што су развој софтвера, сајбер безбедност, аналитика података, вештачка интелигенција и рачунарство у облаку. Студенти стичу основу у програмским језицима, алгоритмима и управљању базама података, што им омогућава да се прилагоде технолошком пејзажу који се стално развија.

Верујемо да је практично искуство кључно за развој практичних вештина. Наши студенти учествују у различитим пројектима и студијама случаја из стварног света, радећи индивидуално и заједно на развоју софтверских апликација, дизајнирању безбедних мрежа, анализирању великих података и имплементацији решења вођена вештачком интелигенцијом. Ова искуства оспособљавају наше дипломце да ефикасно примене своје знање у сценаријима из стварног света. Овај програм је осмишљен тако да дипломци буду опремљени најновијим алатима, технологијама и методологијама које су тражене на ИТ тржишту рада.

Звање по завршетку основних академских студија

Основне академске студије Информационе технологије трају четири године (осам семестара) и на њима студент остварује укупно 240 ЕСПБ бодова.

Студенти који успешно заврше ове студије стичу диплому високе стручне спреме и звање „дипломирани инжењер информационих технологија и система“.

По завршетку основних академских студија могуће је уписати мастер академске студије Информационе технологије.

Школарина

Школарина за студијски програм Информационе технологије износи: 1700 евра у динарској противредности по званичном средњем курсу НБС на дан уплате.

Школарина се плаћа у целости приликом уписа или у ратама.

Факултет признаје испите са сродних факултета.

Наставни план и програм

Scroll to Top